Terug naar overzicht
Alle regelingsinformatie
Let op: u hebt de doelgroep gewijzigd. De informatie kan anders zijn.
- Over deze regeling
-
Aanvullende vaste vergoeding
-
Extra informatie
De ‘Pilot: Duurzaam herstel' pagina is niet gevonden voor de doelgroep Huurders die u heeft gekozen.
Kies links in het menu voor informatie die wel beschikbaar is voor Huurders.
Veelgestelde vragen over Duurzaam Herstel
-
Waar kan ik meer lezen over de grondslag van Duurzaam herstel?
Om Duurzaam herstel mogelijk te maken, is deze als aparte tegemoetkoming in de wet opgenomen. Dit is vastgelegd in de beleidsregel Duurzaam herstel en in het technisch kader.
U kunt de beleidsregel lezen via de wettenbank van overheid.nl Het technisch kader opent u via deze link.Bij het technisch kader horen twee bijlagen:
- Bijlage A bevat de herstelmatrix.
- Bijlage B bevat de herstelcatalogus.
-
Staat mijn woning binnen het gebied waarbinnen de mogelijkheid tot Duurzaam herstel wordt onderzocht?
We zijn met de pilot begonnen binnen de oude gemeentegrenzen van Loppersum, Ten Boer en Appingedam. Vanaf 15 maart 2024 zijn de volgende postcodes toegevoegd aan het gebied: 9623, 9624, 9625, 9904, 9908, 9981, 9982, 9983, 9998. Een volledig overzicht van alle postcodes waarbinnen IMG de mogelijkheid tot Duurzaam herstel wordt onderzocht, vindt u onderaan deze pagina.
Stapsgewijs onderzoeken wij de woningen in dit uitgebreide gebied. Wij nemen contact met u op, als uw woning mogelijk in aanmerking komt.
Staat uw woning buiten dit gebied, maar zit u in het versterkingsprogramma van NCG en heeft u interesse in Duurzaam herstel? Met uw projectleider kunt u de mogelijkheden bespreken.
-
Wat betekent Duurzaam herstel voor mij als ik in het versterkingsprogramma van NCG zit?
Tussen IMG en NCG vindt overleg plaats over de adressen die mogelijk in aanmerking komen voor Duurzaam herstel in combinatie met versterking. NCG kan bij een woning die onderdeel is van de versterking, die mogelijk voor Duurzaam herstel in aanmerking komt, een constructief onderzoek doen om dit te toetsen. Omdat er ook onderzoek plaatsvindt om voor versterking in aanmerking te komen, is constructief onderzoek niet altijd nodig. Als blijkt dat uw woning in aanmerking komt voor Duurzaam herstel dan kunt u er voor kiezen om de werkzaamheden voor het Duurzaam herstel tegelijk met de versterking van uw woning te laten doen. NCG zal deze maatregelen dan uitvoeren.
-
Wat is het verschil tussen Duurzaam herstel en het versterkingsprogramma van NCG?
Bij het versterkingsprogramma dat de NCG uitvoert, worden er, als de noodzaak blijkt uit onderzoek, constructieve maatregelen genomen met oog op de veiligheid, uitgaande van de kans op het zich voordoen van een zware beving in de toekomst.
Bij Duurzaam herstel is er ook sprake van constructieve maatregelen, maar dan met oog op het voorkomen van schade die zich bij een toekomstige beving kan voordoen. Voorwaarde is daarbij niet dat de schade tot onveiligheid zou kunnen leiden. Duurzaam herstel is vooral bedoeld om de overlast van toekomstige schade te verminderen en het investeren in herstel van de huidige schade zinvoller te maken.
NCG is dus als eerste aan zet om te bepalen welke maatregelen er nodig zijn om het pand op norm te krijgen in de zin van veiligheid. Daarna kan vanuit Duurzaam herstel bekeken worden welke aanvullende maatregelen er genomen kunnen worden om herhaalschade in de toekomst te voorkomen.