Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

Werkwijze schadeafhandeling bekendgemaakt

224.jpg

De voorlopige werkwijze van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen is bekend. U vindt de regeling vanaf heden op deze website. Er is nu meer duidelijk over de wijze waarop uw schademeldingen worden afgehandeld.

De voorlopige werkwijze is het logische vervolg op het Besluit mijnbouwschade Groningen van 31 januari 2018. In dat besluit staat onder andere dat de overheid de schadeafhandeling rond gaswinning in Groningen en gasopslag in Norg op zich neemt. In de nu gepubliceerde werkwijze beschrijft de daartoe opgerichte Commissie hoe zij dat komende tijd wil doen.

Ervaring opdoen

De werkwijze is voorlopig. De Commissie wil de ervaringen gebruiken voor een definitieve werkwijze. Op veel vragen is daarmee nu een antwoord, maar nog niet alles is uitgewerkt. Morgen krijgen de eerste bewoners een deskundige en hun zaakbegeleider op bezoek voor een schade-opname. Komende weken worden de eerste besluiten verwacht over schadevergoeding.

U leest in dit nieuwsbericht over de werkwijze op hoofdlijnen, zoals over de vereenvoudigde procedure voor schades van ten hoogste 10.000 euro. Ook leest u meer over wat u mag verwachten komende maanden.

- Lees hier het nieuwsbericht over de voorlopige werkwijze en de inhoud ervan op hoofdlijnen

- Lees hier de Voorlopige werkwijze van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen, inclusief toelichting

Mocht u vragen hebben over de voorlopige werkwijze, u kunt altijd contact met ons opnemen via telefoon. Mogelijk dat er deze dagen wachttijden zijn. We doen ons best dit zoveel mogelijk te voorkomen. U kunt overigens ook onder dit artikel uw vragen of opmerkingen kwijt.