Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

166 acuut onveilige situatie meldingen

Sinds de opening van het schadeloket op 19 maart 2018 zijn er 166 meldingen gedaan van een acuut onveilige situatie (AOS). Bij 19 daarvan namen we direct maatregelen zoals het stutten van een woning of het verankeren van een gevel.

 

154.jpg

Naast het aannemen van schademeldingen, behandelt de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen ook  AOS-meldingen. De aantallen hiervan nemen we  vanaf vandaag mee op de pagina met statistieken op deze website. 

Veiligheidsinspectie

Bij een AOS-melding voeren we binnen 48 uur een veiligheidsinspectie uit. Mensen doen melding via de oranje knop op de homepage van onze website en telefonisch via 0800-4444111. 

Lees hier meer over AOS-meldingen in het interview met bouwkundig adviseur Hindrik Blok.

Momentopname

De veiligheidsinspectie moet antwoord geven op de vraag of het gebouw op dat moment veilig is en zo niet, welke tijdelijke maatregelen direct nodig zijn. Anders dan bij een schademelding, stellen we bij een AOS-melding geen onderzoek in naar de oorzaak van de schade.

Uitbuikende muur

Bij vrijwel alle meldingen hebben eigenaren of huurders, het gaat doorgaans om woningen, zelf zorgen over de veiligheid. Voorbeelden zijn dakpannen die scheef liggen op steeds verder inzakkende daken, muren die uitbuiken of scheuren in muren en balkonafscheidingen. “We helpen vaak al door duidelijkheid te bieden over de veiligheid van het gebouw.” zegt bouwkundig adviseur Hindrik Blok in het interview met hem dat u hier kunt lezen.