Variabele vergoeding

Heeft u interesse in de variabele vergoeding op basis van facturen van de aannemer vanuit de Stuwmeerregeling? Hier leest u hoe dat op hoofdlijnen in zijn werk gaat.

Als u een openstaande schademelding heeft gedaan die vóór 1 januari 2019 is ingediend en u heeft nog geen adviesrapport, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor de Stuwmeerregeling. Als het goed is heeft u daarover een brief van ons ontvangen. Hier leest u wat er gebeurt als u kiest voor de variabele vergoeding.

Stap 1: U maakt tijdig uw keuze aan ons bekend via het webformulier in het ‘Mijn Schadedossier’ op onze website. We kunnen u daar desgewenst bij helpen. Neem dan contact met ons op via het Serviceloket of via uw zaakbegeleider als die u al is toegewezen. Nadat u uw keuze bekend heeft gemaakt, stopt ook alle verdere voortgang van uw schademelding volgens de reguliere procedure.

Stap 2: Wij gaan na of u aan de voorwaarden van de Stuwmeerregeling voldoet. Zo controleren wij of u rechthebbende bent voor het gebouw of werk waar u schadevergoeding voor vraagt. U moet bijvoorbeeld de eigenaar zijn van het gebouw op het moment van het indienen van de schademelding.

Stap 3: Wij nemen een besluit op basis van uw verzoek om gebruik te maken van de variabele vergoeding in de Stuwmeerregeling. U ontvangt daarover van ons een brief. Ook krijgt u dan direct 1.000 euro vergoeding voor overige kosten, zoals de bijkomende kosten en overlastvergoeding, overgemaakt.

Stap 4: U heeft vervolgens vijf jaar de tijd om een aannemer te vinden die voldoet aan de minimale vereisten. De aannemer moet een KvK-inschrijving en btw-nummer hebben.

Stap 5: Voordat de aannemer aan het werk gaat, maakt u of de aannemer foto’s van de schade in uw woning. Tijdens de werkzaamheden maakt u of de aannemer eveneens foto’s en na oplevering ervan.

Stap 6: U levert de foto’s inclusief de factuur aan ons aan. Wij betalen u vervolgens het bedrag op de factuur. Het is ook mogelijk tussentijds facturen te sturen. U ontvangt later meer informatie hoe u de foto’s in kunt sturen. Ook hierbij zullen we u desgewenst helpen.

Een paar punten om op te letten

  • Wij vergoeden niet meer dan 10.000 euro inclusief btw. Maakt u daarom met de aannemer vooraf afspraken over het risico van meerwerk.
  • Het is aan u hoe de 1.000 euro besteed die we u toekennen voor overige kosten, zoals overlast en bijkomende kosten.
  • Als u gebruik wilt maken van de variabele vergoeding en er is al een schade-opname bij u ingepland of uitgevoerd, dan kan er op enig moment een adviesrapport volgen van de onafhankelijke deskundige. U moet uw keuze voor de variabele vergoeding aan ons bekendmaken voordat het adviesrapport bij op  de mat valt.
  • De in te dienen factuur zal moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Hier vindt u de voorwaarden waaraan de factuur moet voldoen.
  • U kunt niet alleen facturen insturen van aannemers, maar ook van andere bouwbedrijven zoals stukadoors en metselaars.
Schade melden

Disclaimer

De keuzehulp op deze pagina is gemaakt om u op een makkelijke manier de verschillende mogelijkheden te laten zien. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden.