Stuwmeerregeling

Stuwmeerregeling

Wat houdt de Stuwmeerregeling in?

De Stuwmeerregeling is van toepassing op openstaande schademeldingen die vóór 13 juni 2019 zijn ingediend en die betrekking hebben op schade door mijnbouw binnen het effectgebied. De Stuwmeerregeling loopt tot maximaal 1 januari 2020 en is er naast onze reguliere procedure voor het afhandelen van schademeldingen.

De Stuwmeerregeling voorziet in een vaste schadevergoeding van 4.000 euro of een variabele vergoeding waarbij de facturen van de aannemer voor het herstel worden vergoed tot een maximum van 10.000 euro. In beide gevallen komt er een vaste vergoeding van 1.000 euro bij voor overige schade zoals bijkomende kosten en overlast. Krijgt u na gebruikmaking van de Stuwmeerregeling nieuwe schade, dan kunt u deze gewoon melden en wordt deze via de reguliere procedure afgehandeld. Hier vindt u een uitgebreide toelichting op de Stuwmeerregeling en alle voorwaarden.

Subsidie Waardevermeerdering

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft laten weten dat schademelders die gebruikmaken van de Stuwmeerregeling ook in aanmerking kunnen komen voor de subsidie Waardevermeerdering tot een maximumbedrag van 4.000 euro. Hier vindt u daarover de informatiepagina van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Uw keuze bepalen

Welke mogelijkheden de Stuwmeerregeling u biedt, hangt af van het tijdstip van uw schademelding en hoe ver we zijn met de behandeling van uw schadedossier. Met onderstaande keuzehulp kunt u met een paar klikken bepalen welke mogelijkheden u heeft. Bij de brief die u heeft gekregen, zit ook een infoblad over uw situatie. Mocht u die kwijt zijn of alle infobladen willen zien, dan kan dat ook.

Heeft u uw keuze gemaakt, dan kunt u deze aan ons doorgeven door in te loggen op Mijn schadedossier en daar het formulier in te vullen. Als u wilt, kunnen wij u daarbij helpen.

Wat zijn uw keuzemogelijkheden?

Keuzehulp

Klik op de knop die voor u van toepassing is. In enkele stappen ziet u uw mogelijkheden.

Schade melden

Disclaimer

De keuzehulp op deze pagina is gemaakt om u op een makkelijke manier de verschillende mogelijkheden te laten zien. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden.