Vanaf vandaag kunt u bij ons uw schade melden

18-03-2018

Vanaf nu kunt u schade door gaswinning melden bij ons. Ook voor de schadedossiers die sinds 31 maart 2017 zijn gemeld bij het Centrum Veilig Wonen (CVW) zijn wij het aanspreekpunt. We hopen zo snel mogelijk op volle sterkte te zijn.

Als Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen staan we in voor de uitvoering van het nieuwe schadeprotocol. Dat is op 31 januari van dit jaar door minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vastgesteld. Op uitdrukkelijk verzoek van bewoners en organisaties wordt de schade door gaswinning nu onafhankelijk afgehandeld, dus los van de overheid en de NAM.

We gaan direct aan de slag met de ruim 11.500 schademeldingen die het CVW in het weekend van 17 en 18 maart aan ons heeft overgedragen. Mocht uw schademelding daarbij zijn, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om meer te vertellen over de afhandeling ervan. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Nog niet alles is bekend

Zowel voor de schademeldingen van vorig jaar en de nieuwe schademeldingen geldt: we zullen u vertellen wat we weten. En sommige dingen weten we nog niet. Waarschijnlijk nemen we in april besluiten over de werkwijze. Het zal dus hoe dan ook voor ons allemaal even wennen en nog zoeken zijn.

We hopen dat u ons wilt helpen snel te leren hoe we u zo goed mogelijk kunnen bijstaan, ook wanneer er nog geen duidelijkheid is. Zodat de zorgen over uw schade onze zorg wordt. Want één ding is zeker: de schade is u overkomen en moet goed worden afgehandeld.

Vandaag is dus een spannende dag. Maar tegelijk staan we ook nog echt aan het begin. We bevinden ons in een opstartfase. Vandaag lossen we niet alles op en ook komende weken niet. Maar het doel is wel duidelijk: bijdragen aan een betere toekomst voor allen die gedupeerd zijn door de gaswinning in Groningen en gasopslag in Norg.

Reacties

Member for

49 jaar 11 maanden

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 19/03/2018 - 12:37

Permalink

19-03-2018 12:37
Jan Wiendels
Blijkbaar is jullie "loket" alleen maar digitaal of telefonisch bereikbaar. Tot vanmorgen (RTVNoord) was het niet duidelijk waar het loket "fysiek" gevestigd is. Dat ontbrak vorige week categorisch bij de vespreiding van het nieuws. Vreemd...

Member for

1 jaar 8 maanden

Ingediend door Wouter Bax op ma, 19/03/2018 - 14:23

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Permalink

19-03-2018 14:23
Wouter (Schadeloket TCMG)
Bedankt voor uw reactie. We hebben wel een bezoekadres, maar dat was inderdaad nog even lastig te vinden op de website.

Dit is het bezoekadres van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen: Cascadeplein 10, 9726 AD Groningen. Het is geopend van maandag tot en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. u kunt er met of zonder afspraak terecht.

Overigens komen er ook nog steunpunten in onder meer Delfzijl en Appingedam. Maar dat is nu nog toekomstmuziek.

Reactie toevoegen

Uw reactie wordt automatisch onder dit nieuwsbericht geplaatst. Vermeld daarom geen persoonlijke gegevens.
 
 

Nieuwsbrief

omslag nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt eens in de twee maanden. U kunt hem ontvangen per post of per mail.

 Aanmelden