Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

Vanaf vandaag kunt u bij ons uw schade melden

51.jpg

Vanaf nu kunt u schade door gaswinning melden bij ons. Ook voor de schadedossiers die sinds 31 maart 2017 zijn gemeld bij het Centrum Veilig Wonen (CVW) zijn wij het aanspreekpunt. We hopen zo snel mogelijk op volle sterkte te zijn.

Als Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen staan we in voor de uitvoering van het nieuwe schadeprotocol. Dat is op 31 januari van dit jaar door minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vastgesteld. Op uitdrukkelijk verzoek van bewoners en organisaties wordt de schade door gaswinning nu onafhankelijk afgehandeld, dus los van de overheid en de NAM.

We gaan direct aan de slag met de ruim 11.500 schademeldingen die het CVW in het weekend van 17 en 18 maart aan ons heeft overgedragen. Mocht uw schademelding daarbij zijn, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om meer te vertellen over de afhandeling ervan. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Nog niet alles is bekend

Zowel voor de schademeldingen van vorig jaar en de nieuwe schademeldingen geldt: we zullen u vertellen wat we weten. En sommige dingen weten we nog niet. Waarschijnlijk nemen we in april besluiten over de werkwijze. Het zal dus hoe dan ook voor ons allemaal even wennen en nog zoeken zijn.

We hopen dat u ons wilt helpen snel te leren hoe we u zo goed mogelijk kunnen bijstaan, ook wanneer er nog geen duidelijkheid is. Zodat de zorgen over uw schade onze zorg wordt. Want één ding is zeker: de schade is u overkomen en moet goed worden afgehandeld.

Vandaag is dus een spannende dag. Maar tegelijk staan we ook nog echt aan het begin. We bevinden ons in een opstartfase. Vandaag lossen we niet alles op en ook komende weken niet. Maar het doel is wel duidelijk: bijdragen aan een betere toekomst voor allen die gedupeerd zijn door de gaswinning in Groningen en gasopslag in Norg.