Terugblik met totaal schademeldingen en de verdaging

11-05-2018

Deze week werden er 192 nieuwe schademeldingen gedaan. Dat brengt het totaal aan nieuwe schademeldingen op 1942. Er werden 22 schade-opnames gedaan, waarmee het totaal daarvan op 67 komt. Maar terugkijkend was deze week vooral de week van de brief over de verdagingstermijn.

De week van de brief

Bij ruim 13.000 schademelders viel een brief op de mat en die zorgde voor de nodige reacties via telefoon en social media. De verdaging werd onder meer gezien als een vertraging. Wij begrijpen dat dit zo overkomt. Het blijft echter het streven van de Commissie om voor het eind van de zomer een aanzienlijk deel van de vereenvoudigd te behandelen schademeldingen af te hebben gehandeld. De brief had vooral als doel schademelders formeel te informeren over de beslistermijn zoals die ook in de voorlopige werkwijze is vastgelegd, die we op 17 april bekendmaakten.

Meerdere brieven

Meer over de brief leest u hier. Veelgestelde vragen kunt u hier vinden. Daar leest u bijvoorbeeld dat u meerdere brieven ontving wanneer u meerdere schades heeft gemeld. Maar wanneer de deskundige en uw zaakbegeleider langs komen voor de opname doen zij dit uiteraard wel voor alle schademeldingen tegelijk.

Schade-opnames

Er zijn van maandag tot en met woensdag 22 schade-opnames gedaan bij schademelders. Vandaag en Hemelvaartsdag hebben we geen schade-opnames gedaan. Het contrast is groot tussen enerzijds het almaar stijgende aantal nieuwe schademeldingen inclusief het totaal dat er al lag en anderzijds het aantal schade-opnames. We verkeren als jonge organisatie met een nieuwe overheidstaak nog in een opstartfase om te leren over de wijze waarop de schade-opnames in de praktijk werken. We willen dat daarna zo snel als mogelijk uitbouwen naar honderden per week. Hier werken we nu hard aan.

Vragen?

Heeft u vragen aan ons? Of wilt u iets aan ons laten weten? U kunt ons bellen opĀ 0800 4444 111. Dit kan elke dag van 8.00 tot 20.00 uur.

Reactie toevoegen

Datum