Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

Premier rutte: ‘goed om de ervaringen van bewoners te horen’

232.jpg

Vandaag heeft premier Mark Rutte in Loppersum zelf een schadeopname bijgewoond. Hij sprak met de bewoners en ging op stap met een zaakbegeleider van de TCMG en een onafhankelijke deskundige.

 

Het bezoek van de premier maakte deel uit van een werkbezoek aan Groningen waarbij de afhandeling van de aardbevingsschade een belangrijk onderwerp was. In Loppersum liep hij mee met een schadeopname. Het gaat om een gezin dat kampt met scheuren en verzakkingen in en rond de woning.

Onveiligheid

Rutte sprak aan de keukentafel uitgebreid met het gezin over het gevoel van onveiligheid dat mensen ervaren en hoe dat in het dorp een dagelijks onderwerp van gesprek is. Ook ging het gesprek over het omgaan met de procedure en de duur van de afhandeling die de aardbevingsschade met zich meebrengt.

Impact

“Ik mocht meekijken bij een gedupeerd gezin”, zei premier Rutte. “De schade hier heeft niet alleen impact op de woning, maar ook op het veiligheidsgevoel van de bewoners. Ik vind het goed om deze persoonlijke ervaringen te horen. Het is ook goed om te zien hoe secuur het opnemen van schade aan een woning in zijn werk gaat.”

Belangstelling

Netty van Westen, zaakbegeleider van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen, kijkt met een prettig gevoel terug op het bezoek van de premier. “Hij toonde veel belangstelling voor het verhaal van de bewoners”, vertelde ze, “en ik vind het ook goed dat hij de zaken niet mooier maakt dan ze zijn.”