Meer inzicht in effectgebied gaswinning (UPDATE*)

11-04-2019

Als mijn huis boven het Groningenveld staat, krijg ik dan altijd schade vergoed? En wat als ik op twintig kilometer van Huizinge woon? We hebben nu een kaart van Groningen laten maken die helpt met het antwoord op die vraag.

Geografische afstand

In januari van dit jaar heeft een panel van deskundigen een nieuwe beoordelingskader opgeleverd en de TCMG heeft dat in beginsel overgenomen. Het beoordelingskader maakt duidelijk in hoeverre de geografische afstand tot het Groningenveld en de gasopslag Norg een rol speelt bij het bepalen van de schadeoorzaak.

Duidelijk, niet eenvoudig

Om precies te zijn helpt het beoordelingskader bij de toepassing van het wettelijk bewijsvermoeden. Het maakt duidelijk wanneer het wettelijk bewijsvermoeden wel en niet van toepassing kan zijn. Tegelijk is het daarmee nog niet zo eenvoudig te begrijpen, zeker niet voor niet-technici en niet-juristen. Met het maken van een kaart en begeleidende tekst hopen we daar meer verandering in te brengen.

Het hele verhaal en vragen

Lees hier het hele verhaal over schade en geografische afstand!

*) U leest hier ook meer over een herberekening van de effectgebieden vanwege een fout in de KNMI-gegevens. Heeft u vragen, stel ze daar dan vooral. Dat kan door onderaan de pagina de vraag te melden. We proberen dan de antwoorden erbij te zoeken en daar te publiceren.

Reactie toevoegen

Uw reactie wordt automatisch onder dit nieuwsbericht geplaatst. Vermeld daarom geen persoonlijke gegevens.
 
 

Nieuwsbrief

omslag nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt vijf keer per jaar. U kunt hem ontvangen per post of per mail.

 Aanmelden