Hoeveel wachtenden zijn er nog voor u?

05-03-2019

Van de ruim 21.000 schademelders die bij de TCMG bekend zijn, wachten nog circa 8.190* mensen op een schadeopname. Voor het eerst is het nu mogelijk meer inzicht te geven over hun plek in de wachtrij.

Wachten al erg genoeg

Het lange wachten is al erg genoeg, maar niet weten hoe lang het nog duurt, maakt het extra vervelend. Naast allerlei maatregelen om te zorgen dat het vooral opschiet, werken we daarom ook  aan meer inzicht in hun dossier voor schademelders.

Specifieke deskundigheid

Nu de TCMG alle soorten schade opneemt, is duidelijk welke deskundigheid daarvoor nodig is. Niet alle onafhankelijke deskundigen kunnen namelijk adviseren over alle soorten schade. Ook pakken we sommige typen schademeldingen anders op.

Zeven categorieën

Zo zijn er nu zeven categorieën schademeldingen te onderscheiden, gerelateerd aan specifieke deskundigheid of aanpak. En binnen elke categorie worden op basis van ‘de oudste het eerste’ de aanvragen opgepakt, tenzij er een toegekend verzoek om urgentie is. Daarover vindt u hier meer informatie.

Indelen

Voor de meeste schademeldingen is er een indicatie voor een categorie. Zo kunnen we voor uw dossier veelal aangeven hoeveel schademeldingen vóór u al zijn binnengekomen en dus als eerste ingepland worden. Het geeft u iets meer inzicht of u voor- of achteraan in de rij komt.

Inschatting van tijd

Een volgende logische stap is uitrekenen hoeveel tijd het kost voordat de wachtrij dan is weggewerkt. Maar voordat we u daar een inschatting van geven, willen we meer zekerheid dat we dat kunnen waarmaken.

Alle categorieën

De grootste categorie waar nog geen schadeopname is geweest, betreft de ‘reguliere’ woonhuizen (5.305). Qua omvang volgen dan de schademeldingen bij gewone bedrijven (774), monumenten (287), dossiers die bij de Arbiter liggen (313), dossiers met reeds een CVW-inspectie (281), huizen van woningcorporaties (145) en de agrarische bedrijven (82). Een deel (1.003) is nog niet gecategoriseerd of heeft kenmerken van meerdere categorieën.

(*De cijfers in dit verhaal zijn van 4 maart 2019. Dit nieuwsbericht verscheen ook in een nieuwsbrief met daarin de cijfers ten tijde van het ter perse gaan van deze nieuwsbrief. Hier vindt u de meest recente cijfers)

Reacties

Member for

49 jaar 2 maanden

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 06/03/2019 - 10:13

Permalink

Aart van der Wulp
06-03-2019 10:11
Geachte lezer,

Mooi positief verhaal maar ik weet niets meer over mijn plaats in de wachtrij !

Met vriendelijke groeten,
Aart van der Wulp.

Member for

3 maanden 1 week

Ingediend door Nathalie op do, 07/03/2019 - 16:33

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Permalink

Nathalie, TCMG
07-03-2019 16:33
Heeft u geprobeerd het te achterhalen via ons serviceloket via 0800 4444 111?

Reactie toevoegen

Datum
 
 

Nieuwsbrief

omslag-nr1-140.jpg

Onze nieuwsbrief verschijnt eens in de twee maanden. U kunt hem ontvangen per post of per mail.

 Aanmelden