Deze week: 430 afgehandeld, 190 binnengekomen, 325 schadeopnames

15-04-2019
Schadeopname vanuit raam

Sinds vorige week maandag werden er 430 schademeldingen afgehandeld. Er kwamen 190 nieuwe schademeldingen binnen. Het stuwmeer aan niet-afgehandelde schademeldingen daalde daardoor met 240. Het totaalbedrag aan toegekende schadevergoeding is nu 20,8 miljoen euro.

Totaal afgehandeld

Er zijn in totaal 5.272 besluiten over aanvragen tot schadevergoeding genomen (361 afgelopen week). Aangezien per besluit soms meerdere aanvragen tegelijk kunnen worden afgehandeld, kwam het totaal aantal afgehandelde schademeldingen op 6.931 (afgelopen week 430 erbij).

Wachten

Het aantal aanvragen dat wacht op afhandeling daalde daarmee naar 15.551. Daarvan moet bij 6.801 aanvragen nog een schade-opname plaatsvinden. In totaal zijn er nu 22.482 aanvragen bij de TCMG binnengekomen sinds de start op 19 maart 2018.

Schadevergoeding

Bij 4.456 besluiten werd schadevergoeding toegekend. Bij 816 besluiten, dat is 15,5 procent van het totaal aantal besluiten, werd geen schadevergoeding toegekend. Afgelopen week gebeurde dat bij 12,7 procent van de besluiten. Er kwamen afgelopen week 3 bezwaren op besluiten, waarmee het totaal op 187 bezwaren komt (3,5 procent).

Adviesrapporten

Er werden afgelopen week 330 adviesrapporten naar schademelders gestuurd en 325 schadeopnames gedaan. Het aantal nog op te leveren adviesrapporten daalde en komt daarmee nu op 3.270. TCMG zet meer capaciteit van deskundigen in voor het opleveren van adviesrapporten omdat er een achterstand is op dit gebied.

Aannemers

Het aantal schadeopnames is afgelopen week relatief hoog gebleven, ondanks dat er meer deskundigen worden ingezet voor het opleveren van adviesrapporten. Dit komt doordat ook aannemers ingezet worden voor schadeopnames en doordat woningcorporaties deze nu zelf doen. Deze schadeopnames moeten alsnog wel door een onafhankelijke deskundige tot een adviesrapport worden verwerkt. Na het adviesrapport volgt de voorbereiding op het besluit door de Commissie.

 

Kijk hier verder voor meer cijfers.

Reactie toevoegen

Uw reactie wordt automatisch onder dit nieuwsbericht geplaatst. Vermeld daarom geen persoonlijke gegevens.
 
 

Nieuwsbrief

omslag nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt eens in de twee maanden. U kunt hem ontvangen per post of per mail.

 Aanmelden