Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

Deze week: 254 afgehandeld, 228 binnengekomen, 282 schadeopnames

Met 254 afgehandelde schademeldingen deze week en 228 nieuwe schademeldingen, neemt het aantal niet-afgehandelde schademeldingen deze week licht af. Het totaalbedrag aan toegekende schadevergoeding bedraagt nu ruim 22 miljoen euro.

 

248.jpg

Nieuwe schademeldingen

Het aantal nieuwe schademeldingen neemt de afgelopen weken toe. Wel moet opgemerkt dat vanwege Tweede Paasdag nu over de afgelopen acht dagen wordt gerapporteerd in plaats van zeven dagen. Een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor de toename is er niet en deze is ook vrij recent.

Besluiten

Er zijn in totaal 5.491 besluiten over aanvragen tot schadevergoeding genomen. Aangezien per besluit soms meerdere aanvragen tegelijk kunnen worden afgehandeld, kwam het totaal aantal afgehandelde schademeldingen op 7.185.

Wachten

Het aantal aanvragen dat wacht op afhandeling daalde daarmee naar 15.525. Daarvan moet bij iets meer dan 6.500 aanvragen nog een schade-opname plaatsvinden. In totaal zijn er nu 22.710 aanvragen bij de TCMG binnengekomen sinds de start op 19 maart 2018.

Schadevergoeding

Bij 87,7 procent van de dossiers werd deze week schadevergoeding toegekend, bij 12,3 procent was dat niet het geval. Er kwamen afgelopen week enkele bezwaren op besluiten, waarmee het totaal op 194 bezwaren komt (3,5 procent).

Adviesrapporten

Er werden afgelopen week 413 adviesrapporten naar schademelders gestuurd en er werden 282 schadeopnames gedaan. Het aantal nog op te leveren adviesrapporten daalde daarmee, waardoor de achterstand bij het opleveren van adviesrapporten verder wordt ingelopen. TCMG zet momenteel meer capaciteit van deskundigen in voor het opleveren van adviesrapporten om dat mogelijk te maken.