Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

Deze week: 205 besluiten, 152 schademeldingen, 333 schade-opnames

Met 205 besluiten deze week is er weer verbetering in het aantal afgehandelde schademeldingen. Deze week is het totaal aantal schade-opnames (8.637) voor het eerst hoger dan het aantal adressen waar nog geen schade-opname is geweest (8.627). 

 

170.jpg

Totaal afgehandeld

Het totaal aantal afgehandelde schademeldingen nam toe tot 4.878. Het aantal niet-afgehandelde schademeldingen komt nu op 16.362. Zoals misschien is opgevallen, zetten we voortaan deze getallen op onze homepage omdat ze meer zeggen over de voortgang van de schade-afhandeling dan louter het aantal schademeldingen.

Toegekend en afgewezen

Er is in totaal 12,8 miljoen euro schadevergoeding toegekend voor 3.742 schademeldingen. Bij 579 van die schademeldingen werd geen schadevergoeding toegekend. Er zijn nu 5.192 adviesrapporten opgeleverd. Bij 4.456 is de zienswijzetermijn verstreken en in die tijd kwamen er 1.149 zienswijzen binnen. 

Schade-opnames en beoordelingskader

Het aantal besluiten is met 205 deze week net als het aantal schade-opnames (333 deze week) nog niet op het gewenste niveau. Nog altijd speelt mee dat er capaciteit bij deskundigen, juristen en administratief medewerkers nodig is voor implementatie van het beoordelingskader van het Panel.

Nieuw commissielid

De TCMG heeft sinds deze week een nieuw commissielid, Peter van Buuren. Na het vertrek van voorzitter Bruno van Ravels bestaat de deelcommissie Mijnbouwschade nu weer uit vijf leden. Van Buuren is plaatsvervangend voorzitter. Prof. mr. P.J.J. (Peter) van Buuren (1950) maakte tot medio 2017 als Staatsraad deel uit van de Raad van State. Hij was gedurende 25 jaar hoogleraar bestuursrecht van de Universiteit Utrecht.