1750 nieuwe schademeldingen, aantal bezoeken groeit

04-05-2018

Het aantal bezoeken van deskundigen en zaakbegeleiders bij mensen die schade hebben, groeit elke week sinds de Commissie haar voorlopige werkwijze bekendmaakte. Bij één van de eerste bezoeken is RTV Noord mee geweest.

Bezoeken

Zoals voorgenomen bouwen we het aantal bezoeken om schade op te nemen steeds verder uit. In totaal zijn er nu 45 bezoeken afgelegd. Bij één daarvan ging RTV Noord mee. Dat verhaal is hier te lezen. De regionale omroep schreef onder meer dat de Commissie er flink tegenaan gaat om een groot aantal relatief eenvoudige schadegevallen zo snel mogelijk af te handelen.

Het streven is voor het einde van de zomer een groot deel van de schades af te handelen met de procedure voor vereenvoudigde behandeling. Deze procedure geldt voor schadegevallen onder de 10.000 euro. Over andere verschillen tussen de vereenvoudigde en de reguliere procedure leest u hier.

Budget

Een ander artikel van RTV Noord ging over het budget voor Commissie en schadeloket. Waar dit budget aan wordt besteed en waarom leest u hier.

Aantal meldingen

Deze week zijn er 261 nieuwe schademeldingen gedaan. Het totaal van het aantal dossiers waarover de Commissie een beslissing gaat nemen staat nu op 13.250. De Commissie heeft de taak onafhankelijk, ruimhartig, rechtvaardig en voortvarend besluiten te nemen over schadevergoeding. We willen dus snel werken, maar dat mag niet ten koste gaan van de zorgvuldigheid.

Dat kan betekenen dat we meer tijd nodig hebben dan u lief is. Elk dossier wordt individueel behandeld zodat per melding een passend besluit genomen kan worden. Wij doen ons best ook uw schademelding zo snel en zorgvuldig mogelijk te behandelen.

Wilt u meer weten?

Wij hebben nog niet op alles een antwoord, maar we helpen u graag. U kunt ons dagelijks telefonisch bereiken van 08.00 uur tot 20.00 uur via 0800 – 4444111. Ook vindt u ons op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Reactie toevoegen

Datum