
Circa 9.000 schademelders wachten momenteel op het eerste telefoontje voor het inplannen van een schade-opname. Maar soms kan dat echt niet langer wachten. De TCMG heeft daarom een werkwijze specifiek voor situaties die zo urgent zijn, dat ze voorrang krijgen op alle andere schademeldingen. Er is een speciaal loket voor ingericht.
Een gevoelig onderwerp
We spreken daarbij ook wel van een schademelding die met prioriteit behandeld moet worden. Met zoveel mensen die wachten, en soms al meer dan een jaar, is dat natuurlijk wel een gevoelig onderwerp. Iedereen heeft immers recht op een voortvarende afhandeling. Reden ook waarom we nog eens goed willen toelichten hoe we dat hebben geregeld.
Terughoudend
We zijn terughoudend met het toekennen van prioritering. Voor elke aanvraag die versneld wordt ingepland, moet een andere wachten. Er zijn daarom criteria geformuleerd. Ter indicatie: er zijn nu circa honderd schademeldingen die prioriteit krijgen. En mocht dat aantal om wat voor reden ook hard toenemen, dan zal er opnieuw naar de selectiecriteria moeten worden gekeken.
Zo snel mogelijk schade-opname
Voor vrijwel iedereen is de eerste essentiële stap in de procedure een schade-opname. Als iemand prioriteit krijgt, wordt daarmee dus vooral voorrang gegeven op het voorbereiden van en uitvoeren van de schade-opname. Soms is er ook extra prioriteit nodig bij het opleveren van een adviesrapport, voorbereiding van een besluit en het besluit zelf. Zodat met de eventuele schadevergoeding opdracht tot herstel kan worden gegeven door de schademelder.
Hoe werkt het loket?
Binnen TCMG is speciaal iemand aangesteld om de prioriteringsaanvragen in goede banen te leiden. Aanvragen kunnen via diverse wegen, zoals e-mail, zaakbegeleider, serviceloket en via andere organisaties dan TCMG binnenkomen. Er volgt altijd een schriftelijke bevestiging van de uitkomst. Het al dan niet verkrijgen van prioriteit staat niet open voor bezwaar. We organiseren dit op basis van redelijkheid en billijkheid.
Enkele criteria voor prioritering:
Het uitgangspunt voor het verkrijgen van prioriteit is een vorm van urgentie. Bijvoorbeeld omdat een gebouw op essentiële onderdelen onbruikbaar is geworden. Of omdat de persoonlijke omstandigheden daartoe aanleiding vormen. Zo kan er sprake zijn van:
- schrijnende omstandigheden, zoals een terminale ziekte of een chronische ziekte waarbij de schade aan een pand direct invloed heeft op het welzijn.
- een door TCMG vastgestelde acuut onveilige situatie (AOS).
- het ontstaan van onherstelbare materiële gevolgschade als de schade aan een pand niet zo snel mogelijk verholpen wordt. Bij monumenten kan daar sprake van zijn of een ondernemer die failliet kan gaan.
Prioriteit betekent niet altijd per direct
Dat er prioriteit wordt toegewezen, betekent niet altijd dat er een dag later schade-opname plaatsvindt. Zo zijn er bepaalde groepen schademeldingen, zoals bij monumenten en agrarisch ondernemers, waar de schade-afhandeling pas recent structureel wordt opgepakt. Het vereist soms specifieke expertise, waar minder deskundigen over beschikken. Er kan dus alsnog sprake zijn van wachttijd, maar er is dan eerder sprake van weken, dan maanden.
Meer informatie
Wie meer wil weten over prioritering kan daarvoor bellen naar het serviceloket of contact opnemen via contact@schadedoormijnbouw.nl. Geef daarbij aan dat u meer informatie wilt over ‘prioritering’.
Reacties
(Geen onderwerp)
(Geen onderwerp)
Nader toelichting zie ook de rubriek 'Ik Wacht' Dagblad vh Noorden editie zaterdag 23-2-19.
(Geen onderwerp)
We kunnen ons goed voorstellen dat u niet langer kunt wachten. Doordat er op dit moment nog circa 9000 aanvragers wachten op een schade-opname, kunnen wij helaas niet in alle gevallen direct tot opname van de schade overgaan.
Op deze site vindt u bij de veel gestelde vragen (https://schadedoormijnbouw.nl/veelgestelde-vragen) het kopje prioritering. Daaronder leest u precies wat u kunt doen als schade herstellen dringend nodig is. Mocht u een en ander verder willen afstemmen, dan kunt u ook contact opnemen met uw zaakbegeleider.
(Geen onderwerp)
(Geen onderwerp)
Als je niks zinnigs kan vertellen dan dit is het beter om niet te reageren of een andere baan op te zoeken. Mensen worden kotsmisselijk van het beliegen en bedriegen.
(Geen onderwerp)
Het is een soort van simpele stapeltactiek, waarbij de afhandeling van schade en versterkingsopave wordt verdeeld over zoveel schijven en nonsensverhalen dat er nagenoeg geen doorkomen aan is. De tijdsduur is de doorslaggevend factor, mensen haken op de lange duur af of plegen in extreme gevallen een wanhoopsdaad.
Het is in- en intriest dat mensen collaboreren met de uitdragers van een beleid waarbij mensen bewust schade wordt toegebracht. Juist in een tijdperk waarin de politiek terecht onder druk staat vanwege een overdaad aan wanprestatie zou je verwachten dat de gaswinningskwestie op menswaardige wijze wordt afgehandeld, maar niets blijkt minder waar. Voor mij persoonlijk is dit dan ook de reden om voorgoed afstand te nemen van de politiek. Dit systeem is volledig afgeschreven op haar wanprestaties.
(Geen onderwerp)
(Geen onderwerp)
Procedures afspraken belofte... tijd voor doen ipv beloven